Hechting

Door de moeilijke start van adoptiekinderen, ontstaan er vaak problemen in de hechting. Dat kan zich uiten in moeilijkheden met het aangaan van relaties, zowel met de adoptieouders, als met anderen in de nabije omgeving. Ook zijn er als gevolg van de onveilige hechting vaak problemen in het gedrag die sterk doen denken aan ADHD bijvoorbeeld. De oorsprong is echter anders, en het vraagt ook een andere aanpak.

Vanuit BrainSpa werken we niet direct op het hechtingsprobleem, maar wel indirect. De behandeling is gericht op het thuiskomen in zichzelf. Door de slechte start zijn de adoptiekinderen die wij zien vaak zo alert op de omgeving vanuit angst, en in het zoeken naar veiligheid, dat het onmogelijk is om ontspannen met de aandacht bij zichzelf of het moment te blijven.

Daar wordt aan gewerkt, de band met zichzelf versterken. Vanuit een versterking van het lichaamsbewustzijn en ook door de ogen te openen voor hoe het kind in elkaar steekt, informatie verwerkt, wat typisch voor hem/haar is, waar kwaliteiten liggen, ontwikkelt zich een nieuw zelfbesef.

Met meer liefde voor zichzelf, wordt het ook makkelijker de liefde voor anderen toe te staan en te vertrouwen, waardoor de interactie met de omgeving vaak rustiger verloopt en verbetert.

Vragen of behoefte aan meer informatie; Neem dan contact op met Brainspa of maak een afspraak voor een analyse.

Thema's

Contact

  • BrainSpa Zutphen
  • Waterstraat 5
  • 7201 HM Zutphen
  • The Netherlands
  • +31 (0) 575 541060
  • info@brainspa.nl

Inschrijven nieuwsbrief